Works  Publications  Office  News

< >

Cochrane store

2018, Via del Moro 21

Roma – IT

How to show and shield at the same time? The project mediates between these two opposite needs in the small space of a jewellery boutique and laboratory located in the historical neighbourhood of Trastevere, Rome.

The design focuses on the perimeter of the space, which is articulated through the use of reflective, partially transparent and opaque materials.

A perforated steel sheet is laminated inside the storefront window glass in order to define a threshold between outside and inside. The perforated steel protects the small interior from the street while a number of cut-outs allow to display jewellery in the window and to peep inside the shop. The interior space is articulated trough the combination of mirrors of different colours, the silver travertine stone flooring, stainless steel surfaces and wooden panels. The perception of the real boundaries of the space is challenged through the use of mirrors in the niches and corners, where different materials meet.

 

Hans Arp

Study for Harkness Commons Mural,

Harvard University, 1950

 

 

Study model

 

client: Cochrane Jewelry

contractors: Cor.Mar. Costruzioni Srl  - Allfer Srls

photographs: Giorgio De Vecchi - Gerdastudio

 

 

 

Archdaily

AMC n°279-Intérieurs 2019

 

SUPERVOID  © 2019